FAJITA AYAM DAN CENDAWAN | |||
Ingredients : | |||
Inti 10 keping roti Tortilla 400 gm daging ayam 250 gm cendawan (dihiris nipis) 100 gm bawang besar (dihiris nipis) 50 gm lada benggala hijau (dihiris nipis) 50 gm lada benggala merah (dihiris nipis) 30 gm serbuk cili 30 gm bawang putih (dikisar) 200 gm terung minyak zaitun keju Mozarella garam secukup rasa lada hitam secukup rasa Bahan Bahan Salsa Tomato 100 gm tomato (dibuang biji dan dipotong dadu) 25 gm lada benggala hijau (dipotong dadu) 25 gm lada benggala merah (dipotong dadu) 50 gm bawang besar (dipotong dadu) 60 gm daun ketumbar (dicincang) 2 biji limau nipis (diambil jus) 5 biji cili padi garam dan gula secukup rasa | |||
Method : | |||
1. Perapkan daging ayam bersama serbuk cili, lada hitam, garam dan minyak zaitun, ketepikan ia. 2. Panggang terung di atas kuali sehingga berwarna kekuningan,gorengkan cendawan,bawang putih, bawang besar, lada benggala (hijau dan merah) sehingga wangi, ketepikan ia. 3. Panggang daging ayam yang diperap tadi di atas kuali sehingga masak. 4. Susunkan bahan bahan inti di atas roti tortilla dan gulungkan,letakkan di atas bekas pembakar, taburkan keju Mozarella dan bakar pada suhu 180 darjah selsius selama 15 minit. 5. Untuk membuat salsa tomato, campurkan kesemua bahannya ke dalam mangkuk. 6. Hidangkan ia panas bersama dengan salsa tomato. |
FAJITA AYAM DAN CENDAWAN
Labels: Menu, Recipes, Food, Chef Wan
FAJITA AYAM DAN CENDAWAN
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment